Genk staat voor moeilijke CL-opdracht tegen Sjachtar Donetsk

  Dessers moet proberen Sjachtar Donetsj te vloeren.

  Racing Genk kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League: Sjachtar Donetsk. Ook Anderlecht en Gent gaan straks de trommel in voor de Conference League.

  Vicekampioen Genk hoopt in de Champions League twee voorrondes te overleven om zo in de poulefase kampioen Club Brugge te vergezellen. Om 12 uur werd op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon geloot. 

   

  Genk kon tegen een sterke tegenstander botsen en Sjachtar Donetsk kwam uit de bus. De nummer 2 uit de Oekraïense competitie belooft een pittige uitdaging te worden. Vorig jaar haalden ze nog 8 punten in een poule met Real Madrid, Inter en Mönchengladbach.

   

  De heenwedstrijd vindt plaats op 3 of 4 augustus, de terugwedstrijd op 10 augustus. Bij winst stoot Genk door naar de play-offs van de Champions League, bij uitschakeling wacht de poulefase van de Europa League.    

  Conference League: Ook Anderlecht en Gent gaan vandaag de trommel in

  Anderlecht viert zijn terugkeer op het Europese toneel. De Brusselaars waren de voorbije twee seizoenen niet actief in Europa. Ze beginnen hun avontuur in de derde (van vier) voorronde(s) van de nieuwe Conference League. 


  Anderlecht is reekshoofd bij de loting om 14 uur. Er is nog een heel leger aan tegenstanders mogelijk, veelal uit Oost-Europa.   


  Ook Gent is reekshoofd in de derde voorronde, maar het moet eerst in de tweede voorronde nog afstand nemen van het Noorse Valerenga.


  Gent speelt komende donderdag zijn heenduel in de Ghelamco Arena, de terugmatch is een week later in Noorwegen. De derde voorronde in de Conference League wordt afgewerkt op 5 en 12 augustus.

  Lees ook: