Lukas Nmecha neemt afscheid van Anderlecht: "From Brussels with love"

  Lukas Nmecha neemt afscheid met een opvallende bril.

  Hoe graag Anderlecht hem ook wilde houden, de Duitse spits Lukas Nmecha koos voor een carrièrewending richting Wolfsburg. Maar niet zonder de Belgische recordkampioen en zijn ploegmaats uit te wuiven.

  De 22-jarige Nmecha kreeg bij Anderlecht de kans om zich als huurling van Manchester City aan de wereld te tonen: hij bedankte met 21 goals in 41 matchen. Zijn ster schitterde nog wat meer op het EK U21, waar hij met Duitsland de titel pakte. Hij scoorde 4 keer, waaronder de enige goal in de finale tegen Portugal.

   

  Nmecha nam afscheid met een filmpje van een minuut op de twitteraccount van Anderlecht: met een persoonlijke boodschap en beelden vanachter de schermen.

   

  "Ik had een geweldig seizoen. Iedereen heeft me erg gesteund en geholpen om het niveau te halen tot waar ik ben geraakt. Ik heb de hele tijd de liefde en de steun gevoeld. Dat maakte van mij een betere speler en een betere persoon."

   

  "Ik kan alleen dank u zeggen. Ik zet nu een volgende stap in mijn carrière. Dit was een opstap. Hopelijk blijf ik beter worden en raak ik nog verder. Anderlecht blijft voor altijd in mijn hart. Ik zal de uitslagen altijd blijven volgen."

   

  Anderlecht dankte de Duitser op zijn beurt en wenste hem alle geluk.