Jago Geerts pakt eerste GP-zege van het seizoen in Grote Prijs van Nederland

  Jago Geerts

  Jago Geerts (Yamaha) heeft vandaag de Grote Prijs MX2 van Nederland, de vierde WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. Het is de eerste overwinning van dit seizoen voor onze 21-jarige landgenoot.

  Geerts won meteen beide manches in Oss. In de eerste reeks bleef hij de Australiër Jed Beaton (Husqvarna) en de Nederlander Roan van de Moosdijk (Kawasaki) voor. In de tweede reeks hield hij de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna) en opnieuw Beaton achter zich.   

   

  In de WK-tussenstand komt Geerts zo terug tot op de zesde plaats, met 117 punten. De Franse WK-leider Maxime Renaux (Yamaha), die vierde werd in Nederland, telt 141 punten.   

   

  Met Julian Vander Auwera was er nog een Belg van de partij in Oss. Hij werd 32e in de eerste reeks en 26e in de tweede reeks.