Wout van Aert: "Remco Evenepoel is in het voordeel in olympische tijdrit"

  Wout van Aert stond gisteravond nog te glunderen na zijn winst in de tijdrit.

  Het was gisteren een mooie, maar ook bijzonder lange dag voor Wout van Aert. Pas rond 22.45 u arriveerde hij met de bus aan het hotel in Poitiers. Net op tijd om voor Vive le Vélo nog even Renaat Schotte te woord te staan.

  Bijna 5 uur na afloop van de tijdrit in Saint-Émilion kwam Wout van Aert aan in zijn hotel in Poitiers. "In deze COVID-tijden moeten we alle verplaatsingen met de bus doen. Het duurde lang voor ik alle verplichtingen gedaan had. We zitten in de Tour nooit voor 21 u aan tafel."

   

  Vanavond wordt het weer een hectische avond voor Van Aert, want kort voor middernacht neemt hij de vlucht naar Tokio. Mét een pak vertrouwen voor de olympische tijdrit na zijn knalprestatie in de laatste tijdrit in de Tour.

   

  "Dit was natuurlijk het resultaat waarop ik gehoopt had. Dit geeft veel vertrouwen om naar de olympische tijdrit toe te werken. In Tokio zullen de omstandigheden nog zwaarder zijn. Het was vandaag warm, maar in Tokio is het ook heel vochtig. Het is ook een veel lastigere tijdrit. Het is enerzijds moeilijk te vergelijken, maar anderzijds was dit natuurlijk een prachtige generale repetitie."

   

  Filippo Ganna wordt in Tokio de grote concurrent voor Van Aert in de tijdrit. De Italiaan rijdt de Tour niet, maar zit vreemd genoeg ook nog niet in Tokio. Wel in Sardinië voor de Settimana Ciclistica Italiana.

   

  "Ik vind het eerlijk gezegd een verbazende keuze. Maar hij is er altijd op de grote afspraken, dus hij zal zeker een van de grootste concurrenten zijn. Ik denk dat Ganna de wegrit niet rijdt, misschien hoeft hij er daarom ook niet te vroeg te zijn."

  De olympische tijdrit is veel lastiger, maar dit was natuurlijk een prachtige generale repetitie

  "Kans is niet zo groot dat ik win op de Champs-Elysées"

  De tijdrit in Tokio wordt er één met meer hoogtemeters dan die in de Tour. Renaat Schotte vroeg zich af wie daar in het voordeel is: Van Aert, Evenepoel of Ganna? 

  "Ik denk Remco Evenepoel, zijn profiel leunt beter aan bij zo'n zwaar parcours. Ik denk dat het in het voordeel is van heel goede klassementsrenners die een goede tijdrit hebben. Dan denk ik ook aan Roglic. Maar het blijft een tijdrit en er zullen ook veel snelle stukken zijn. Ik geef me natuurlijk niet gewonnen, maar ik denk dat zij een streep voor hebben."

  Ondanks de risico's wil Van Aert zich ook vandaag nog eens mengen in de sprint op de Champs-Elysées. "Profwielrennen is per definitie riskant. Het kan altijd fout gaan, maar op de Champs-Elysées zijn er nog maar weinig jongens die zich mengen. De klassementsrenners bollen gewoon binnen en dat maakt het toch iets veiliger dan andere sprints."

  "De kans is niet zo heel groot dat ik win, ik zal de inspanningen wel voelen na de tijdrit. De concurrenten zitten toch al veel langer gefocust op die laatste rit. Bovendien is Cavendish heel moeilijk te kloppen in deze Tour. Het zal al een opgave zijn om de juiste plek te verwerven in de sprint."

  Wout van Aert bij Renaat Schotte:

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar