Ploegleider Van Aert: "Twee ritzeges voor Wout? Morgen misschien nog een kans"

  Merijn Zeeman ziet nog een kans voor Van Aert morgen.

  Met twee ritzeges is de honger van Wout van Aert (Jumbo-Visma) in de Tour nog niet gestild. Hij denkt eraan om morgen mee te sprinten op de Champs-Élysées. "Hij heeft het er wel over. We zullen zien of we het Cavendish moeilijk kunnen maken", zegt ploegleider Merijn Zeeman.

  Vorig jaar zat Jumbo-Visma in zak en as na de afsluitende tijdrit in de Tour, dit jaar zorgde Wout van Aert voor een wat aangenamer gevoel. "Het verschil is groot", zegt Merijn Zeeman. "Het gevoel is nu wel mooier."

   

  "Of Van Aert de perfecte tijdrit reed? Hij heeft er enorm veel tijd in geïnvesteerd. Zijn vorm werd steeds beter. Hij was duidelijk veel beter dan in de eerste tijdrit en reed een geweldige tijdrit."

   

  "Mathieu Heijboer (Head of Performance, red) heeft er dag en nacht energie in gestoken: de houding, het materiaal, de windtunnel... Dat komt samen in een geweldige prestatie."

   

  "Of ik dit verwacht had? Eerlijk gezegd wel. Van Aert werd beter en beter. Hij behoorde tot de topfavorieten en was met niets minder tevreden dan een overwinning."

  Of ik dit verwacht had? Eerlijk gezegd wel. Van Aert werd beter en beter. Hij behoorde tot de topfavorieten.

  Merijn Zeeman

  Was de blindedarmontsteking van Van Aert een geluk bij een ongeluk? De Belgische kampioen kreeg in de Tour de tijd om naar zijn topvorm te groeien. "Misschien heeft zijn trainer Marc Lamberts dat zo wel uitgedokterd", lacht Zeeman.

   

  "Hij heeft in elk geval geweldig werk geleverd, want Wout gaat naar huis met 2 ritoverwinningen. Of misschien wel 3, want morgen volgt nog een kans. En dan is hij hopelijk ook op zijn best in Tokio."

   

  Op de Champs-Élysées wil Van Aert dus nog een gooi dan naar een overwinning? "We zullen na vandaag even horen", zegt Zeeman. "Maar hij heeft het er wel over. We zien wel of we het Cavendish moeilijk kunnen maken."

  Heijboer: "We voegen een prachtig hoofdstuk toe aan zijn erelijst"

  Als Head of Performance stond ook Mathieu Heijboer te glunderen in Saint-Emilion. "We hebben een groot team dat druk bezig is met Wout sinds zijn komst naar onze ploeg", legt de Nederlander uit. "Vandaag voegen we een prachtig hoofdstuk toe aan zijn erelijst als tijdrijder."


  "De tijdritten waren ontzettend belangrijk voor Wout in deze Tour. Dit was een generale repetitie voor Tokio. In de windtunnel hebben we afgelopen winter alles geoptimaliseerd. Met het materiaal zijn we waar we willen zijn en Wout had de benen die hij wil hebben: dan is het geweldig dat het lukt."


  "We hadden de tijdrit gisteren al verkend met de auto na de etappe en vanmorgen hebben we dat met de fiets gedaan. Wout was blij en hij is duidelijk verbeterd sinds die eerste week van de Tour. Hij begon met veel vertrouwen."

   

  Dat dit een boost is voor Tokio, is een understatement. Heijboer: "Het was ook erg warm. Nog niet zo erg als in Tokio, maar toch warmer dan bij de vorige tijdrit. Vandaag krijgen we goeie berichten. Het goud in Tokio? Hij is een van de favorieten, samen met Filippo Ganna, Rohan Dennis en Remco Evenepoel. Er zijn kapers op de kust."

  Lees ook: