Nele Gilis strandt in achtste finales op het WK squash in Chicago

Hania El Hammamy was te sterk voor Nele Gilis, rechts in de achtergrond.

Op het WK squash in het Amerikaanse Chicago heeft Nele Gilis (WSF-14) zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde. In de 1/8e finales moest onze landgenote het onderspit delven tegen de Egyptische Hania El Hammamy.

Om zich te verzekeren van een plaatsje in de kwartfinales op het WK squash moest Nele Gilis in Illinois eerst nog voorbij de nummer 5 van de wereld Hania El Hammamy

 

Tegen het 4e reekshoofd verweerde de 25-jarige Gilis zich kranig, maar uiteindelijk ging ze toch in 3 games onderuit. Met 11-9, 14-12 en opnieuw 11-9 werd de 1/8e finale het eindstation voor de Belgische speelster.

 

Tinne Gilis (WSF-17), zus van Nele, ging er in Chicago al in de tweede ronde uit.