Ryad Merhy behoudt WBA-titel na overwinning met knock-out

  Ryad Merhy heeft met succes zijn WBA-titel bij de cruisergewichten verdedigd. Onze landgenoot sloeg zijn Chinese uitdager Zhaoxin Zhang in de 8e ronde knock-out.

  Aanvankelijk zou de 28-jarige Merhy zijn titel bij de cruisergewichten verdedigen tegen de IBO-wereldkampioen Kevin Lerena. De 29-jarige Zuid-Afrikaan blesseerde zich tijdens zijn trainingskamp echter aan de hand en moest verstek geven voor het titelgevecht.

   

  Merhy kreeg met de Aziatische WBC-kampioen Zhaoxin Zhang vervolgens een andere te duchten tegenstander voor zich. Maar in het Koning Boudewijnstadion toonde de Belg zich na 8 ronden uiteindelijk toch de sterkste.

   

  Met een goed getimede vuistslag werkte Merhy zijn opponent tegen het canvas. Goed voor de 30e zege uit zijn carrière, waarvan 25 die voor het einde van de kamp werden behaald. Daartegenover staat slechts 1 nederlaag.