Elise Mertens klaar voor eerste Spelen: "Veel vertrouwen in goed resultaat"

  Mertens bij het inchecken op Zaventem.

  Vandaag is er vanop Zaventem opnieuw een deel van de Belgische delegatie richting Tokio vertrokken. Onder meer Nafi Thiam, Cynthia Bolingo en Elise Mertens waren van de partij. Voor die laatste worden het haar eerste Olympische Spelen. "Een eerste keer meedoen aan de Spelen is zeker speciaal", reageerde de tennisster.

  Nu de openingsceremonie in Tokio nadert, vertrekken er steeds meer Belgische atleten richting Japan. Hoewel er geen supporters aanwezig zullen zijn, kijkt Elise Mertens toch reikhalzend uit naar de Spelen.

   

  "Het is jammer dat er geen publiek aanwezig zal zijn, maar we zijn we er om elkaar aan te moedigen. Ik hoop natuurlijk veel andere sporten via televisie te kunnen bekijken."

   

  "Het is zeker wel iets anders dan de toernooien die ik normaal speel. In de Fed Cup spelen we ook voor ons land, maar de Spelen zorgen toch voor dat gevoel van samenhorigheid. Hoewel tennis wel een heel individuele sport is", vertelde Mertens

   

  Ondanks dat ze als debutante naar Tokio afreist, ontbreekt het de tennisster toch niet aan ambitie. "Veel hangt natuurlijk af van de loting en andere factoren, maar ik ga alvast alles geven. Ik heb er vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Het doel is om zover mogelijk te geraken en dan zien we wel."

  "Samenwerking met Van Uytvanck zal zeker goed verlopen"

  In Tokio neemt Mertens zowel deel aan het enkel- als dubbelspel. In het dubbeltoernooi zal ze voor de eerste keer samenspelen met Alison Van Uytvanck. Zou het gebrek aan routine een nadeel kunnen zijn?

   

  "De klik is er en we hebben ook nog enkele dagen om ons voor te bereiden. Ik denk dus niet dat het een probleem zal vormen. Alison  ken ik ook al een tijdje, dus het is niet dat ik met een onbekend persoon speel."

   

  Wat ook een rol kan spelen in Tokio is het tijdsverschil en de luchtvochtigheid. Is Mertens daarop voorbereid? "Als tennisster reis ik sowieso al heel veel, ook vaak naar plekken over heel de wereld."

   

  "Ik ben dat dus wel gewoon, al is het de eerste dagen natuurlijk altijd wel wat aanpassen", sloot de Belgische af.

  Bekijk het volledige interview: