Eerste coronageval in het olympisch dorp in Tokio is een feit

De ingang van het olympisch en paralympisch dorp in Tokio. Er gelden strenge coronamaatregelen.

In het olympisch dorp in Tokio in Japan is een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het organisatiecomité van de Olympische Spelen. Het gaat niet om een atleet.

 De besmetting werd meteen vastgesteld toen de persoon in kwestie arriveerde. Het organisatiecomité gaf om privacyredenen geen details, dus geen naam of nationaliteit, maar bevestigde wel dat het niet om een atleet gaat.

 

De persoon die positief testte, wordt omschreven als "een personeelslid dat betrokken is bij de Spelen". De persoon is geen inwoner van Japan en werd intussen voor 14 dagen in quarantaine geplaatst.

 

"We doen alles wat we kunnen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Als we ontdekken dat er besmettingen zijn, hebben we een plan om dat aan te pakken," aldus het organisatiecomité.

 

De besmette persoon legde op de luchthaven, bij aankomst in Japan, een negatieve test af, maar bij de ingang van het olympische dorp volgde een positieve test. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua.

15 positieve gevallen op vrijdag, 45 in totaal

Het olympisch dorp moet tijdens de Spelen plaats bieden aan 11.000 atleten en een duizendtal personeelsleden. De Olympische Spelen beginnen volgende week vrijdag.


Corona blijft als een zwaard van Damocles boven de Spelen hangen. Het Japanse organisatiecomité neemt draconische maatregelen met massale testing en een grote bewegingsbeperking voor alle betrokkenen bij de Spelen, publiek bij de wedstrijden is ook geweerd.


Er werden al meerdere positieve gevallen ontdekt bij aankomst in het land, maar nu is er ook een eerste positieve test in het olympisch dorp. Gelukkig is die meteen vastgesteld, op dat vlak werkt de rigoureuze aanpak.

 

In totaal werden vrijdag 15 positieve gevallen genoteerd bij personen die betrokken zijn bij de Spelen. Dat brengt het totaal sinds 1 juli op 45.