Cian Uijtdebroeks kroont zich tot Belgisch kampioen tijdrijden bij de junioren

  Cian Uijtdebroeks (archieffoto)

  Cian Uijtdebroeks is zaterdag in Koksijde Belgisch kampioen tijdrijden bij de jongens junioren geworden. De 18-jarige Uijtdebroeks, die volgend jaar prof wordt, haalde het voor Alec Segaert en Jonathan Vervenne.

  Cian Uijtdebroeks klokte na 23,68 kilometer af in een tijd van 28'01". Alec Segaert strandde op de tweede plaats op 16 seconden van de kersverse kampioen. Jonathan Vervenne mocht met een tijd van 28'38" het podium vervolledigen.

   

  Cian Uijtebroeks gaat volgend seizoen als neoprof aan de slag bij BORA-Hansgrohe. Hij won eerder dit seizoen al de Grand Prix West Bohemia, La Classique des Alpes voor junioren en een etappe en het bergklassement in de Ain Bugey Valromey Tour. 

  Shari Bossuyt beloftekampioen bij de vrouwen

  Bij de vrouwen beloften was de Belgische titel in Koksijde voor Shari Bossuyt. Ze had 30'38" nodig voor de 23,68 kilometer. Daarmee was ze 56 seconden sneller dan nummer 2 Julie De Wilde, nummer 3 Alana Castrique moest 1'06" toegeven op Bossuyt.

   

  Bij de mannen beloften was de zege voor Lennert Van Eetvelt van het Lotto Soudal Development Team. Van Eetvelt was 15 seconden sneller dan Arno Claeys en 31 seconden rapper dan Noah Vandenbranden.

   

  Lennert Van Eetvelt volgt Brent Van Moer op als Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften. Van Moer was in 2019 de beste in Sint-Lievens-Houtem, in 2020 was er geen BK wegens de coronapandemie.

  Beluister de podcast met Cian Uijtdebroeks