Ga naar de inhoud

Sebastiaan Bornauw tekent voor 5 jaar bij Wolfsburg: "Dit is een stap vooruit in mijn carrière"

Een nieuw Duits hoofdstuk voor Sebastiaan Bornauw. De 22-jarige verdediger ruilt FC Köln voor Wolfsburg. Het jeugdproduct van Anderlecht wordt geroemd bij zijn voorstelling: "Hij is onze absolute droomspeler voor de defensie."

Koen Casteels krijgt er na Aster Vranckx nog een landgenoot bij. Sebastiaan Bornauw ondertekende vanmiddag een contract voor 5 seizoenen bij Wolfsburg. Een mooie stap vooruit in de carrière van de Rode Duivel. De club van trainer Mark van Bommel komt dit seizoen namelijk uit in de Champions League na de knappe 4e plek in de Bundesliga vorig seizoen.

 

Vorig jaar behoedde Bornauw FC Köln, waar hij 2 jaar speelde, nog van de degradatie met een cruciaal doelpunt tegen Schalke 04. "Bij Wolfsburg zie ik een mooie kans om een stap voorwaarts te zetten in mijn carrière", vertelt Bornauw. "Het is een topploeg in het Duitse voetbal en ik kijk erg uit naar de uitdagingen in de Bundesliga, maar ook in Europa."

Bornauw is onze absolute droomspeler voor de defensie.

Sportief directeur Marcel Schäfer

Sportief directeur Marcel Schäfer strooit ook met lof voor de nieuwste aanwinst van de Volkswagen-ploeg. "Sebastiaan heeft naam gemaakt met sterke en constante prestaties in de Bundesliga. We hebben veel waardering voor zijn voetbalkwaliteiten en mentaliteit op het veld. Hij is onze absolute droomspeler voor de defensie."

 

De transfer is ook goed nieuws voor Anderlecht. Paars-wit heeft namelijk nog een percentage op de doorverkoop van Bornauw.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.