Hoste gefrustreerd door aanpak Stuyven: "Hij heeft echt verkeerd gegokt"

Jasper Stuyven zat mee in de goede vlucht, maar bleef met lege handen achter.

Jasper Stuyven was vandaag één van de 3 Belgen in de frontlinie in de Tour, maar net als in de 7e rit naar Le Creusot beet hij zijn tanden stuk op Matej Mohoric. Toen werd hij nog tweede na de Sloveen, vandaag finishte hij als 10e. Frank Hoste is kritisch voor de renner van Trek-Segafredo. "Wie als eerste aanvalt in een kopgroep is meestal de verliezer."

"Iemand als Mohoric moet je in de gaten houden"

Ook voor radiocommentator Christophe Vandegoor en zijn compagnon Frank Hoste komt Parijs stilaan in zicht. Naar goede gewoonte maakten ze ook vandaag een beschouwing van de rit in hun dagelijkse podcast.

Volgens Hoste maakten de andere renners in de kopgroep een inschattingsfout toen ze Matej Mohoric lieten wegrijden. "Als dat nu bergop geweest was, dan kan je zeggen dat hij niet te houden was. Maar als je op dit parcours in het wiel zit van iemand die sneller rijdt, dan ben je altijd mee want je zit uit de wind."

 

"Je moet alleen weten wanneer hij gaat demarreren. Dat is meestal op het lastigste gedeelte van het parcours en Mohoric heeft inderdaad versneld op een vrij vlak, vals oplopend stuk. Daar heeft niemand kunnen of willen reageren of ze zaten niet in een goede positie om op zijn wiel te springen."

 

"Als je met iemand als Mohoric in de kopgroep zit, dan moet je die in de gaten houden. Ik denk dat iedereen in de kopgroep wist dat je zo iemand geen 100 meter mag geven. Het frustreert mij dat je als renner niet ziet dat je op
zo’n man zijn wiel moet zitten en er niet mag uitkomen."

Het frustreert mij dat je als renner niet ziet dat je op het wiel van iemand als Mohoric moet zitten en er niet mag uitkomen

Frank Hoste

Hoste wijst met zijn kritiek ook naar Jasper Stuyven, die samen met ploegmaat Edward Theuns mee in de kopgroep zat. "Stuyven reed zeer goed vandaag, maar hij plaatste zelf als eerste een versnelling toen de kopgroep nog volledig was. Toen zei ik al: doe dat niet, laat niet in je kaarten kijken en wacht af."

"Maar hij wilde zelf de forcing voeren en wegraken met een groepje. Dat was echt verkeerd gegokt. Wie in zo’n kopgroep als eerste aanvalt, is meestal de verliezer.  De anderen zitten gewoon te wachten tot er iemand als eerste aanvalt om dan te counteren."

Tour de France
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdBilbao - Bilbao182 km
2wegwedstrijdVitoria-Gasteiz - San Sebastián208,9 km
3wegwedstrijdAmorebieta-Etxano - Bayonne187,4 km
4wegwedstrijdDax - Nogaro181,8 km
5wegwedstrijdPau - Laruns162,7 km
6wegwedstrijdTarbes - Cauterets-Cambasque144,9 km
7wegwedstrijdMont-de-Marsan - Bordeaux169,9 km
8wegwedstrijdLibourne - Limoges200,7 km
9wegwedstrijdSaint-Léonard-de-Noblat - Puy de Dôme182,4 km
10wegwedstrijdVulcania - Issoire167,2 km
11wegwedstrijdClermont-Ferrand - Moulins179,8 km
12wegwedstrijdRoanne - Belleville-en-Beaujolais168,8 km
13wegwedstrijdChâtillon-sur-Chalaronne - Col du Grand Colombier137,8 km
14wegwedstrijdAnnemasse - Morzine151,8 km
15wegwedstrijdLes Gets - Saint-Gervais-les-Bains179 km
16individuele tijdritPassy - Combloux22,4 km
17wegwedstrijdSaint-Gervais-les-Bains - Courchevel165,7 km
18wegwedstrijdMoûtiers - Bourg-en-Bresse184,9 km
19wegwedstrijdMoirans-en-Montagne - Poligny172,8 km
20wegwedstrijdBelfort - Le Markstein133,5 km
21wegwedstrijdSaint-Quentin-en-Yvelines - Parijs115,1 km