Geen Liz Cambage tegen Belgian Cats: Australische topper past voor Olympische Spelen

  De Australische basketbalvrouwen zullen het zonder hun sterspeelster Liz Cambage moeten doen op de Olympische Spelen. Cambage heeft last van paniekaanvallen. "Ik moet aan mijn mentale en fysieke gezondheid denken."

  De Australische basketbalvrouwen leggen net als de mannen de laatste hand aan hun voorbereiding op de Olympische Spelen in Las Vegas. Australië oefende achter gesloten deuren tegen Nigeria en daar zou het fout gelopen zijn.

   

  Cambage zou betrokken geweest zijn in een opstootje en woordenwisseling en de Australische basketbalbond heeft een onderzoek gestart. De 29-jarige Cambage zou het de laatste dagen al een paar keer te bont gemaakt hebben. 

   

  Op Instagram laat ze nu weten dat ze verstek laat gaan voor de Olympische Spelen. "Het is geen geheim dat ik in het verleden al mentale problemen heb gehad en ik voelde me niet comfortabel bij de nakende olympische bubbel."

   

  "De afgelopen maand heb ik last van paniekaanvallen, ik slaap en ik eet niet goed. Afhangen van medicatie om dat onder controle te houden, is niet wat ik nu wil. Zo kan ik niet het beste van mezelf geven voor het team. Ik moet nu aan mijn mentale en fysieke gezondheid denken."

   

  "Het breekt mijn hart om aan te kondigen dat ik verstek laat gaan voor de Olympische Spelen, maar ik denk dat het de beste keuze is voor mezelf en voor het team. Ik wens de Opals (bijnaam van de Australische vrouwen) veel succes en ik hoop dat ze goud winnen."

  De 2,03 meter grote Cambage is de absolute sterspeelster van Australië, dat in de groep van België is ingedeeld op de Olympische Spelen. De Belgian Cats treffen Australië in de eerste groepsmatch op dinsdag 27 juli om 10.20 u.

  Lees ook: