Ga naar de inhoud

FIFA legt Serie A-club Spezia transferverbod van 2 jaar op

 vr 16 juli 2021 12:41
Spezia eindigde vorig jaar 15e in Italië.

De FIFA heeft het Italiaanse Spezia een transferverbod van 2 jaar opgelegd. De Serie A-club zou de transferregels overtreden hebben bij het aantrekken van jonge Afrikaanse spelers.

Volgens de FIFA zou de Italiaanse eersteklasser "verschillende Nigeriaanse minderjarigen naar Italië gehaald hebben via een omzeiling van de transferregels en de nationale immigratiewetten".

 

Hoewel het huidige bestuur beweert niets te maken te hebben met de illegale praktijken kreeg de club naast een transferverbod ook nog een boete van 544.000 dollar. 

 

Spezia-voorzitter Philip Raymond Platek Junior reageerde teleurgesteld op het vonnis. "We zijn verrast door het besluit van de FIFA om onze club dit zware transferverbod op te leggen."

 

"Ik kan vanwege de lopende juridische procedures geen verder commentaar geven op de zaak, maar ik wil onze fans geruststellen door te verklaren dat we in beroep zullen gaan tegen deze uitspraak."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.