Wielerkoers Volta Limburg Classic is in gevaar door wateroverlast

  Zaterdag is er een toertocht, zondag de profkoers, onder meer door de Voerstreek.

  Het is onzeker of de Volta Limburg Classic, een Nederlandse wielerwedstrijd door Zuid-Limburg, zondag kan doorgaan. Koersdirecteur Roy Packbier vreest dat 40 tot 50 procent van het parcours momenteel onder water staat. De organisatie voert vandaag overleg met diverse partijen en beslist uiterlijk vrijdagochtend of de wielerwedstrijd kan doorgaan.

  Sinds gisteren wordt de regio van Belgisch en Nederlands Limburg geteisterd door een "waterbom", zoals weerman Frank Deboosere het noemde. "In eerste instantie gaat ons medeleven uit naar de regio, met name naar onze vrijwilligers en medewerkers die nu echt in de problemen zitten", zei Packbier.

   

  "We zijn overvallen door de ramp die zich momenteel voltrekt. Het is de vraag of we überhaupt kunnen fietsen."

   

  Zaterdag staat de toertocht op het programma, waarvoor 1.500 fietsers zich hebben ingeschreven. Zondag is de Volta Limburg Classic voor mannen (175 deelnemers) en vrouwen (150 deelneemsters).

   

  Packbier beschikt naar eigen zeggen over "het sterkste deelnemersveld ooit" voor de 1.1-koers, met onder anderen Europees kampioen Giacomo Nizzolo, Alexander Kristoff, Fernando Gaviria en Nederlands kampioen Timo Roosen.

  "40 tot 50 procent van route niet begaanbaar"

  De Volta Limburg Classic (voorheen bekend als de Hel van het Mergelland) gaat door het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. De koersdirecteur stapte vanochtend al vroeg op de fiets om het parcours, met start en finish in Eijsden, te verkennen.

   

  "Ik denk dat 40 tot 50 procent van onze route nu niet begaanbaar is", stelde Packbier. "Het wordt vanaf vrijdag zomers weer, maar we weten niet wat het water gaat doen."

   

  "We gaan intern overleggen en ook met de diverse overheidsinstanties. We willen graag een wedstrijd organiseren, maar het is ook niet zo dat we de koers willen doordrukken."

   

  De Volta Limburg Classic zou begin april worden verreden, maar de organisatie besloot vanwege de toen geldende coronamaatregelen om de wedstrijd te verplaatsen naar juli.

   

  Vorig jaar ging de koers niet door vanwege het coronavirus. De Zwitser Patrick Müller won de laatste editie in 2019.