Twee Russische zwemmers, die in Tokio zouden meedoen, geschorst voor mogelijk dopingmisbruik

    Er werden verdachte gegevens gevonden bij analyse van stalen in het voormalige antidopinglaboratorium in Moskou.

    Twee Russische zwemmers, Aleksander Koedasjev en Veronika Androesenko, die vanaf volgende week zouden deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio, zijn door de Internationale Zwemfederatie (FINA) voorlopig geschorst. Ze overtraden mogelijk de dopingwetgeving.

    De schorsing komt er na een onderzoek van het Wereldantidopingagentschap (WADA) naar verdachte gegevens van de 2 zwemmers. Die werden gevonden bij de analyse van stalen in het voormalige antidopinglaboratorium in Moskou.

     

    De 25-jarige Koedasjev won goud op de 200m vlinderslag op de Universiade van 2019. Hij plaatste zich ook op die afstand voor Tokio. De 30-jarige Androesenko nam eerder al deel aan de Spelen van 2012 en 2016 en zou in de Japanse hoofdstad de 200m vrije slag zwemmen.