Carapaz: "Het podium zal niet meer veranderen in de tijdrit"

  Carapaz kon het werk van Ineos Grenadiers niet bekronen met een ritzege.

  Ineos Grenadiers ging stevig te keer op de Tourmalet en de slotklim naar Luz Ardiden, maar Richard Carapaz slaagde er niet in om het teamwerk ook af te ronden met een ritzege in de Tour. De Ecuadoriaan staat wel weer een stap dichter bij een podiumplaats in Parijs. "Ik ben best tevreden met het resultaat."

  "We wilden de etappe winnen"

  Het was een opvallend sterk Ineos Grenadiers dat in de laatste kilometers op de Tourmalet en de eerste kilometers van de slotklim naar Luz Ardiden het tempo bepaalde. Het leek een opstapje naar een aanval van Richard Carapaz, maar die kwam er uiteindelijk niet.

   

  De Ecuadoriaan moest net als gisteren op de Col du Portet vrede nemen met de derde plaats, achter Pogacar en Vingegaard. "Ik ben heel tevreden na de ongelofelijke inspanningen van de ploeg. We wilden de etappe winnen en we hebben er alles voor gedaan."

   

  "Ik heb meegestreden tot op het einde en dat is positief. Onze rivalen waren sterker en we zijn al bij al blij met het resultaat. We moesten ervoor gaan, want we hadden niks te verliezen."

   

  Een ritzege pakken lukte Carapaz dus niet, maar de kans dat hij zondag als eerste Ecuadoriaan ooit op het Tourpodium in Parijs staat, wordt wel steeds groter. 

   

  Carapaz staat derde op amper 6 seconden van Vingegaard, maar de Deen is normaal gezien wel een betere tijdrijder dan de Ineos-kopman. Ben O'Connor heeft als nummer 4 in de stand al 2'27" achterstand op Carapaz.

   

  Zaterdag staat er nog een tijdrit op het menu, maar Carapaz vermoedt dat de top drie ongewijzigd zal blijven. "Er kan nog vanalles gebeuren de komende dagen, maar ik denk dat het podium zo goed als vastligt. Het is mooi om op die derde plaats te staan. In een tijdrit van 30 kilometer zal het podium normaal niet meer wijzigen."

  Er kan nog vanalles gebeuren de komende dagen, maar ik denk dat het podium zo goed als vastligt

  Richard Carapaz

  Vingegaard: "Dit had ik nooit kunnen dromen"

  Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kraakte niet in de laatste bergrit. Net als gisteren op de Col du Portet moest hij enkel Pogacar voor zich dulden. “Het was niet mijn beste dag. Het was vooral volhouden, mentaal ook. Ik ben dus heel
  tevreden over mijn prestatie."

   

  Zonder ongelukken staat de Deense Tourdebutant zondag op het podium in Parijs. "Het is ongelofelijk dat ik na de laatste bergrit tweede ben in het algemeen klassement. Dit had ik nooit kunnen dromen. Ik ben aan de Tour begonnen als knecht voor Roglic."

   

  "Ik moet ook de ploeg bedanken. Sepp (Kuss), Wout (van Aert) en Mike (Teunissen) hebben het fantastisch gedaan. Het ziet er nu goed uit voor het podium in Parijs, maar we hebben al eerder in deze Tour gezien dat er altijd
  nog iets kan gebeuren.”

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar