Jadon Sancho over racisme: "We moeten als maatschappij beter doen"

  Sancho was een van de spelers die zijn strafschop miste.

  Jadon Sancho heeft enkele dagen na de verloren EK-finale gereageerd op zijn gemiste strafschop en de racistische beledigingen die hij sindsdien te horen heeft gekregen. "Dit is jammer genoeg niet nieuw", schrijft hij op Instagram. "Aan iedereen die iets gelijkaardigs meemaakt, blijf je dromen najagen."

  Engeland zag de EK-titel na drie gemiste strafschoppen naar Italië gaan. Een deel van de Engelse fans keerden zich nadien tegen de spelers en dan vooral tegen Marcus Rashford, Bukayo Saka en Jadon Sancho. De drie kregen ook de lelijkste dingen naar hun hoofd geslingerd.

   

  "Ik heb ondertussen een paar dagen gehad om na te denken en ik zit nog steeds met gemengde gevoelens", schrijft Sancho. "Ik wil me graag excuseren bij iedereen die ik heb teleurgesteld. Zo slecht heb ik me in mijn carrière nog nooit gevoeld. Ik kan het amper beschrijven."

   

  "Ik wou de ploeg helpen met mijn strafschop. Ik was klaar om te trappen. Dat zijn de momenten waarvan je droomt als kind. Ik heb al zo vaak penalty's gescoord dus ik koos mijn hoek, maar deze keer lukte het niet. Toch was deze campagne ook positief. De ploeg was ongelooflijk hecht."

  We moeten als maatschappij beter doen dan dit. Haat zal nooit winnen.

  Daarna kwam Sancho terug op de haat en het racisme van de voorbije dagen. "Ik zal niet doen alsof ik dat niet gelezen heb. Jammer genoeg is dat niet nieuw. We moeten als maatschappij beter doen dan dit. Mensen die zulke dingen zeggen, zouden daar verantwoording voor moeten afleggen."


  "Haat zal nooit winnen. Aan alle jonge mensen die hetzelfde meemaken, wil ik zeggen: laat je niet doen en blijf je dromen najagen."


  "Ik wil iedereen bedanken die ons wel gesteund heeft. De positieve berichten wegen zwaarder door dan de negatieve. Ik ben trots op dit team en hoe we het land weer hebben samengebracht na 18 moeilijke maanden. We wilden zo graag winnen, maar nu zullen we bouwen richting de toekomst. We komen sterker terug."