Boris Johnson wil stadionverboden voor fans die racistische berichten plaatsen

  Saka was een van de spelers die racistisch bejegend werd.

  Premier Boris Johnson wil de racistische berichten op social media aan het adres van enkele Engelse spelers niet zomaar voorbij laten gaan. Hij pleit voor stadionverboden voor diegene die racistisch uit de bocht gaan/gingen.

  Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka misten elk hun strafschop in de EK-finale. Daardoor trok Italië aan het langste eind en kroonde het land zich tot Europees kampioen. Heel wat Engelse fans konden dat niet verkroppen en stuurden racistische berichten naar de drie spelers.

   

  Boris Johnson wil die mensen nu ook beboeten. "Ik veroordeel ten zeerste de racistische uitlatingen die we zondagavond hebben gezien", vertelde Johnson in het parlement. 

   

  "Wat we vandaag doen, is praktische maatregelen nemen zodat de regel van stadionverboden aangepast wordt. Zodat als je je online schuldig maakt aan racistische uitlatingen richting voetballers, dat je dan niet meer naar wedstrijden mag komen. Geen vrijstellingen en geen excuses", klonk het.

  Samen gezeten met vertegenwoordigers van sociale media

  Gisteren had de premier in Downing Street nog vertegenwoordigers ontvangen van socialemediabedrijven Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat en Instagram. 

   

  "Ik heb ze duidelijk gemaakt dat we een wetgeving zullen maken om dat probleem aan te pakken. En tenzij ze haat en racisme bannen op hun platformen, ze boetes kunnen krijgen die oplopen tot 10% van hun wereldwijde inkomsten."