UEFA maakt Elftal van het EK bekend: mét Lukaku, 18-jarige parel en 5 Europese kampioenen

  Romelu Lukaku is de enige Rode Duivel in het Elftal van het Toernooi

  Geen topschutterstitel, wel een plekje in het UEFA-elftal van het EK. De Rode Duivel prijkt er naast 5 spelers van Europees kampioen Italië, 3 stuks van verliezend finalist Engeland, een Deen en een Spanjaard.

  Zijn 4 goals zijn niet geruisloos voorbij gegaan. Romelu Lukaku heeft van de UEFA een plekje gekregen in het "Team of the Tournament" van het EK.

   

  In doel prijkt Gianluigi Donnarumma, die ook al uitgeroepen werd tot speler van het toernooi en zich tot grote held kroonde met 3 gestopte penalty's in de ultieme strafschoppenreeks.


  De defensie is een mix van de finalisten: Kyle Walker en Harry Maguire (beiden Engeland) vormen er een kwartet met Leanardo Bonucci en de onfortuinlijke Leonardo Spinazzola (beiden Italië).

  Op het middenveld vinden we de Italiaanse metronoom Jorginho terug. De Deense toernooirevelatie Pierre-Emile Højbjerg neemt ook een plekje in. Net als het 18-jarige Spaanse supertalent Pedri - eerder al bekroond met de titel van beste jongere.

  Pedri is met zijn 18 jaar de jongste speler in het elftal van het toernooi.

  Diep in de spits vinden we zoals eerder gezegd Romelu Lukaku terug. Aan zijn zijde kan hij rekenen op Federico Chiesa (Italië) en Raheem Sterling (Engeland).