Amerikaanse NBA-sterren gaan tegen Australië opnieuw met de billen bloot

  Kevin Durant maakte 17 punten voor de Amerikanen.

  De gouden plak in Tokio leek al gereserveerd voor Team USA na de bekendmaking van de olympische selectie, maar afgelopen nacht is nog eens duidelijk geworden dat er bij de Amerikanen nog werk aan de winkel is. In de voorbereiding op de Spelen hebben de NBA-sterren nu ook verloren van Australië, de tweede nederlaag op rij voor Team USA.

  Bij de bekendmaking van de olympische selectie van Team USA leek de gouden plak in Tokio al gereserveerd voor de Amerikanen, maar deze week is duidelijk geworden dat ze die gouden medaille niet cadeau zullen krijgen.

   

  Ondanks de aanwezigheid van onder meer Kevin Durant en Damian Lillard werden de NBA-sterren eerder deze week al een keer met de voetjes op de grond gezet in een oefenwedstrijd tegen Nigeria. Afgelopen nacht kregen de Amerikanen ook van Australië een lesje in nederigheid.

   

  De "Boomers" hebben met onder anderen Patty Mills (San Antonio), Joe Ingles (Utah) en Matisse Thybulle (Philadelphia) ook heel wat NBA-ervaring in de gelederen en de Australiërs toonden bovendien dat bij hen het geheel groter is dan de som der delen.

   

  Dankzij een sterke collectieve prestatie won Australië met 91-83, Mills was de topschutter met 22 punten. Bij de Amerikanen, die zonder een echt wedstrijdplan leken te spelen en die vooral defensief een zwakke beurt maakten, was Lillard met 22 punten de beste schutter.

   

  Team USA oefent later deze week ook nog tegen Argentinië, opnieuw Australië en Spanje. Op de Spelen zitten de Amerikanen in een poule met Frankrijk, Iran en Tsjechië.