Standard ziet Vanheusden terugkeren naar Italië: "We zullen je missen"

  Vanheusden (in het rood) verdedigde drie seizoenen de kleuren van Standard.

  Na drie seizoenen Standard keert Zinho Vanheusden (21) terug naar Inter, de club waar hij tussen 2015 en 2018 ook al onder contract lag. Vanheusden was sterkhouder in de Luikse verdediging én aanvoerder van de club. Of hij ook bij Inter blijft, is nog niet geweten.

  Zinho Vanheusden, nog altijd maar 21 jaar oud, kreeg zijn jeugdopleiding bij Standard. In 2015 vertrok hij richting de Serie A, maar een echt succes werd zijn eerste passage bij Inter niet door een zware knieblessure.

   

  In januari 2018 ondertekende hij een contractverlenging tot 2022 bij Inter, waarna de Milanese club hem uitleende aan Standard.

   

  In drie seizoenen voor de Luikse club speelde Vanheusden 76 wedstrijden in de verdediging. Hij werd ook aanvoerder en debuteerde voor de Rode Duivels. Halverwege het vorige seizoen viel hij opnieuw uit met een zware knieblessure, waardoor hij het EK miste.

   

  Inter kiest er nu voor om Vanheusden terug te halen naar Italië, waar wellicht een uitleenbeurt op hem wacht. Middenmoters Genoa en Cagliari worden genoemd om Vanheusden in te lijven. "We zullen je missen", schrijft Standard op zijn website.