FIFA 22 lanceert eerste trailer: 3 dingen die we nu al weten

  Half juli verscheen de eerste trailer van FIFA 22. Het ziet ernaar uit dat het populaire voetbalspel enkele technologische nieuwigheden in petto heeft en realistischer dan ooit zal aanvoelen.

  1. Speciaal gemaakt voor PlayStation 5 en Xbox Series

  FIFA 22 wordt het eerste spel in de reeks dat speciaal ontwikkeld werd voor de nieuwe generatie speelconsoles (de Playstation 5 en de Xbox Series). Dit wil zeggen dat de game er sowieso beter uit zal zien dan zijn voorgangers, maar ook dat de makers nieuwe softwaretechnologieën konden toepassen.

  Zo werd er bijvoorbeeld een nieuwe artificiële intelligentie ontwikkeld die voor meer realistische keepers zorgt. De doelmannen krijgen hun eigen persoonlijkheid die hen anders laat reageren, afhankelijk van hun stressgehalte.  

  2. Baanbrekende technologie: eindelijk hypermotion

  Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van “HyperMotion”, ofwel “Motion Capture”. Dat is een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden geregistreerd en omgezet naar een virtuele setting. Niks nieuws in de gamewereld, maar wél uniek voor een sportgame en exclusief voor de Playstation 5 en Xbox Series.

  “Miljoenen fans van over de hele wereld spelen FIFA en elke speler ervaart de game op hun eigen manier,” vertelt de Nick Wlodyka, de Fifa General Manager van EA Sports. “Of het nu een schot op het doel of een simpele pas is, HyperMotion verandert hoe spelers zich voortbewegen op het veld. Dit is een innovatie die het spel volledig anders doet aanvoelen.”

  Hiervoor werd een algoritme gecreëerd dat  nieuwe en unieke animaties kan samenstellen, afhankelijk van de bewegingen die jij als speler maakt. Hiervoor werden bijna 9 miljoen beelden gebruikt, allemaal vastgelegd door echte professionele voetballers.

  Ook nieuw is de “Explosive Sprint”. Een beweging waarbij je korte tijd extra snel kan sprinten. Dit is vooral interessant voor de meer strategische FIFA-spelers onder ons: aanvallen en verdedigen worden zo een pak spannender.

  3. Oude bekenden keren terug

  Populaire speltypes als Career Mode, VOLTA Football, Pro Clubs en FIFA Ultimate Team zijn uiteraard weer present. Dit jaar kan je ook een eigen club samenstellen in de Career Mode, waarmee je je een weg naar de top kan banen van o.a. de Champions League, de Bundesliga of de Premier League.

  Voor het tweede jaar op rij is Kylian Mbappé, de Franse aanvalskracht van Paris Saint-Germain, het gezicht van het spel. “Twee keer op de cover staan is fantastisch,” aldus Mbappé. “Ik ben een grote fan van de game en kijk er enorm naar uit om het binnenkort uit te testen.”

  FIFA 22 verschijnt op 1 oktober voor PC, Playstation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

  Kan je niet wachten tot oktober en speel je liever nu al een toernooi mee? Schrijf je dan in via e.sporza.be