Zwitserland biedt reddingsboei voor EK baanwielrennen in oktober

    Lotte Kopecky (l) en Jolien D'hoore (r).

    De Europese wielerbond (UEC) heeft een oplossing gevonden voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Het EK was eind juni gepland in de Wit-Russische hoofdstad Minsk, maar door politieke spanningen werd het geschrapt. Het EK 2021 gaat nu in de Swiss Velodrome in Grenchen door van 5 tot 9 oktober.

    De spanning met Minsk ontstond na de gedwongen afleiding van een Ryanair-vlucht door de Wit-Russische autoriteiten naar de luchthaven van Minsk. Aan boord van het vliegtuig op weg van Athene naar Vilnius zat een belangrijk oppositielid, Roman Protasevitsj. Die werd in Minsk opgepakt.

     

    Het EK werd daarop uit Minsk weggehaald. De Europese bond zocht en vond een oplossing in Grenchen.