David Goffin zegt af voor Olympische Spelen: "Niet voldoende hersteld"

  David Goffin zal niet deelnemen aan het olympische tennistoernooi in Tokio. De beste Belgische tennisser zegde af voor de Spelen, omdat hij nog niet voldoende hersteld is van zijn enkelblessure. Die liep hij in juni op op het gras in Halle.

  Het zit Goffin dit jaar niet mee. Op een zeldzame uitschieter na ging de nummer 20 van de wereld vaak snel uit de toernooien. Op de Australian Open en Roland Garros ging hij er telkens in de eerste ronde uit.

   

  In Wimbledon speelde hij zelfs niet, nadat hij half juni uitgegleden was op het gras in Halle. Hij liep een blessure op aan zijn rechterenkel, die hem nog altijd parten speelt en hem dus ook noopt om af te zeggen voor Tokio.

   

  "Ik had een microscheurtje in mijn bot en een scheurtje in mijn enkelligament", gaf Goffin vandaag uitleg op een zoommeeting. "Ik zat 2,5 week geïmmobiliseerd in een steunschoen, sinds een week ben ik weer aan het trainen, waarbij testen hebben uitgewezen dat het niet mogelijk is om deel te nemen."

   

  "Het toernooi begint al de 24e, terwijl ik mijn racket nog niet heb vastgepakt. Ook al ben ik tevreden over mijn vooruitgang en kan ik weer heel wat:  het is te kort dag."

   

  Dat is een dikke streep door de rekening, maar Goffin blijft er rustig onder: "De moraal is goed. Ik had een kleine break en kan me nu fysiek klaarstomen, dat is iets wat ik graag doe. Dat geeft me vertrouwen om er weer aan te beginnen. Ik zal fris zijn voor het laatste deel van het seizoen."

   

  Hij vergeleek zijn situatie met die in 2017. "Toen had ik ook wat last aan dezelfde enkel, maar stond ik er tot het einde van het seizoen en de Daviscup." Goffin speelde toen de finale van de Daviscup én ook de finale van de ATP Masters. "Ik blijf dus positief."

  Toch ben ik tevreden over de vooruitgang van mijn blessure.

  David Goffin

  Half augustus op Noord-Amerikaanse tour: "Maar neem geen risico"

  De 30-jarige Goffin deed mee aan de Spelen in Londen en Rio met respectievelijk een eerste ronde en derde ronde als eindstation.

   

  Hij komt bij een lange lijst van tennissende afwezigen voor Tokio: onder meer Rafael Nadal, Dominic Thiem en Stan Wawrinka bij de mannen en Simona Halep, Serena Williams en Bianca Andreescu bij de vrouwen. Deels door blessures, deels door coronavrees.


  Van Belgische zijde mist ook Kirsten Flipkens de Spelen met een enkelblessure.

   

  Goffins doel is om te hervatten in Cincinnati (15-21 augustus), gevolgd door de US Open (30 augustus-12 september). Als het herstel vlot gaat, kan eventueel al de Canadese Open in Toronto (9-15 augustus). "Over een dag op 10 zal ik weer beginnen te tennissen en dan zien we wel hoe het gaat. Ik zal geen risico's nemen."

  Lees ook: