Red Lions vertrekken naar Tokio: "Als er een ploeg goud kan pakken, is het deze wel"

De Red Lions op de luchthaven van Zaventem.

De Olympische Spelen in Tokio staan na lang wachten eindelijk voor de deur. De Red Lions vertrokken vanuit Zaventem richting het Japanse Hiroshima waar ze verder zullen werken aan hun voorbereiding, op 800 kilometer van de hoofdstad.

Eerst spelen de Red Lions nog 2 voorbereidingswedstrijden tegen Argentinië (20 juli) en tegen Japan (22 juli). Op 24 juli start dan het olympische toernooi met een bijzonder interessant burenduel tegen Nederland.

 

Meteen een kans om revanche te nemen na de verloren halve finale van vorige maand in Amstelveen. Dat ziet ook Red Lion Félix Denayer: "Het is ideaal om met een derby aan het toernooi te beginnen."

 

"Meteen een klepper waarbij we revanche kunnen nemen voor het voorbije EK. Daarna volgt meteen Duitsland en zullen we zien waar we nu eigenlijk staan. Zo kunnen we dan verder bouwen."

 

"Deze groep is erg hongerig. We leven al jaren toe naar dit moment. We hopen hier een van onze grote dromen waar te maken. Goud zou fantastisch zijn, maar het zal heel moelijk zijn. We behoren tot een van de kanshebbers."

 

Ook coach Shane McLeod is optimistisch: "We kijken er enorm naar uit. De ontgoocheling van het EK is weg, de aandacht ligt nu op Tokio. Goud zal zeer moeilijk zijn, maar als er een Belgisch team dit kan bereiken dan zijn het deze jongens. Dit is het sterkste team dat ik ooit selecteerde."

 

"Of we de fans gaan missen? Er zijn veel mensen in België die voor ons van thuis zullen supporteren. Dat voelen we zeker en dragen we ook met ons mee. Het is zeker niet het einde van het wereld."

Dit is het sterkste team dat ik ooit al selecteerde.

Coach Shane McLeod

De volledige interviews met Denayer en McLeod

Van Doren: "Goed om met de voetjes op de grond gezet te worden"

Ook sterkhouder Arthur van Doren trekt met veel verwachtingen naar Tokio. Hij gaf aan dat de nederlaag tegen Nederland op het EK wel eens positief zou kunnen uitpakken: "We werden terug met de voetjes op de grond gezet."

 

"We konden opnieuw met verschillende werkpunten aan de slag. We zijn hier om te presteren en details zullen het verschil maken tussen winst of verlies."

 

"We zullen moeten groeien in dit toernooi zodat we op ons best zijn op het einde. Goud speelt zeker in ons hoofd, maar je moet wel realistisch zijn. Er zijn nog 4 of 5 toplanden die een goede kans hebben. We moeten bezig zijn met het proces."