EK-Tribune: Peter Vandenbempt en Filip Joos leggen EK neer: "Karma voor Southgate"

Ciao! De cup is voor Italië. Euro2020 zit erop. Voor de allerlaatste aflevering van de EK-Tribune-podcast zijn Peter Vandenbempt en Filip Joos de uitverkoren gasten. Luister hieronder naar wat ze te zeggen hebben over winnaar Italië, verliezer Engeland en de helden op het veld.

Enkele opvallende quotes:

Peter Vandenbempt (over chaos op Wembley vooraf): “Er was hier niets veilig, ook vanuit het kader van corona. Dit is gewoon waanzin. Ik kom met de metro - en ik ben nochtans vier uur voor de wedstrijd naar hier vertrokken - en daar was iedereen al dronken, zonder mondmasker, op elkaar geplakt en dat allemaal op een tapijt van kapot glas.”

 

Filip Joos: "Ik vond de heksenketel vandaag eigenlijk wel meevallen. Er was veel sfeer, maar na de eerste minuten gingen de Engelsen ook vooral hun adem inhouden, want de Italianen hadden de bal en de Engelsen trapten maar een keer tussen de palen.”

Filip Joos: "Dat Saka de vijfde penalty neemt, heeft ook te maken met spelers die hem niet nemen. Ik begrijp niet dat Grealish zich niet opgeeft. Maar ik denk dat Grealish dood is gedaan in de vorige wedstrijd, waarin Southgate hem 2 keer wisselde.

 

Peter Vandenbempt: “Italië zal niet zomaar dit kunstje kunnen herhalen op het WK in 2022, er moet meer kwaliteit komen. Ik weet niet of dat er aankomt? De Engelsen gaan wel nog kunnen evolueren, maar Southgate is nu heilig verklaard met een manier van voetballen die het aanvallend talent in de wachtkamer laat. Engeland wordt het nieuwe Duitsland op die manier, met saai voetbal maar wel met resultaat.”

Beluister de EK-Tribune van 11 juli: