Geeft Allan Peiper het laatste zetje aan Tadej Pogacar? "We hebben hem gemist"

  Tadej Pogacar is nog altijd op weg naar een nieuwe eindzege.

  Kan de gele trui Tadej Pogacar (22) nog ontglippen? De tegenstanders van de Sloveen staan voorlopig niet op de foto, maar ook tijdens zijn persbabbel op de tweede rustdag wilde Pogacar het vel van de beer nog niet verkopen. De mogelijke komst van ploegleider Allan Peiper beschouwt hij wel als een mentale opsteker.

  Een week geleden beperkte UAE de persconferentie van Tadej Pogacar tot amper 12 minuten, vandaag begon de babbel met de belofte dat het een iets uitgebreidere vragenronde zou worden. 

   

  Al voelden de journalisten de bui al hangen toen halfweg de opmerking werd gemaakt dat een dreigend onweer in Andorra de digitale persconferentie zou bemoeilijken.

   

  De sfeer was wel een beetje anders dan een week geleden na de passage in de Alpen, waar Pogacar iedereen had vertrappeld. De Sloveen kreeg toen netelige vragen, al werden ze vooral vakkundig gefilterd door het mediateam van zijn ploeg.

   

  "Of ik me daar aan erger? Neen, ik ben niet boos over die vragen", vertelde Pogacar vandaag in zijn ploegbus toen het onderwerp weer ter sprake kwam. "Het zijn lastige vragen door het verleden van onze sport, maar ik heb er begrip voor."

   

  "Ik hou gewoon van mijn fiets en ik doe mijn ding", verdedigde hij zich. "Ik weet niet wat ik nog kan zeggen... Ik antwoord vanuit mijn hart en ik heb een goeie opvoeding gehad."

   

  Wat het delen van zijn gegevens betreft, is het standpunt van Pogacar niet veranderd. 

   

  "Ik zou het wel willen doen en ik zal het misschien doen, maar als je die info vrijgeeft, dan speelt dat in de kaart van de andere teams. Het is niet verstandig om die info te delen."

  De netelige vragen? Ik ben er niet boos over, maar ik antwoord gewoon vanuit mijn hart. Ik heb een goeie opvoeding gehad.

  Tadej Pogacar

  "Ik kan niet wachten om Allan Peiper terug te zien"

  Over naar de orde van de dag. De 22-jarige Tadej Pogacar is naar eigen zeggen toch wat vermoeid. 

   

  "Het waren warme dagen. Ik heb ook niet zo goed geslapen. Vandaag ben ik een uurtje gaan fietsen om mijn hoofd vrij te maken."

   

  "Iedereen is vermoeid, dat klopt. En er volgt nog een week. We zullen allemaal onze benen voelen."

   

  Dat zal zeker het geval zijn in de 3 Pyreneeënritten die nog volgen. "De hardste etappe is de 17e rit van woensdag naar de Col du Portet, maar ook dinsdag kan er al iets gebeuren en dan klimmen we donderdag ook nog naar Luz Ardiden. Bij een slechte dag kan elke etappe beslissend zijn."

   

  Een opsteker voor Tadej Pogacar zou de komst van Allan Peiper zijn. De ploegleider van de Sloveen was de voorbije weken in België achtergebleven door ziekte, maar zou nu naar de Tour afzakken.

   

  Pogacar: "We hebben hem gemist. Ik kan niet wachten om hem terug te zien. We hebben een goeie band. Vorig jaar heeft hij me veel geholpen. Als hij komt, is dat een grote bonus voor ons team."

  "Roglic zal Vingegaard zeker goeie raad geven"

  Met Jonas Vingegaard kwam ook een van zijn rivalen aan bod. De Deen is de wisselkopman van Primoz Roglic bij Jumbo-Visma. Roglic kent zijn Sloveense landgenoot dan weer door en door. Heeft Roglic tips gegeven aan Vingegaard?

   

  "Primoz kent me uiteraard beter dan Jonas, maar ik weet niet wat hij kan vertellen dat de situatie zou kunnen beïnvloeden", vertelde Pogacar. "Maar hij zal hem zeker goeie raad geven."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar