Coronavirus stuurt voorbereiding Belgian Cats in de war: 2 oefenmatchen geannuleerd

  Geen oefenwedstrijd voor de Belgian Cats tegen Spanje en de Verenigde Staten.

  De aanloop van de Belgische basketbalvrouwen naar de Olympische Spelen in Tokio loopt niet van een leien dakje. Twee van de drie voorbereidingswedstrijden van de Belgian Cats zijn vanwege gezondheidsmaatregelen geannuleerd.  

  De Cats zouden het op 19 juli opnemen tegen Spanje en op 22 juli tegen de Verenigde Staten, maar die matchen zijn nu geschrapt. Op dit moment staat donderdag nog een duel met Japan op het programma in Saitama, waar het olympische toernooi zal plaatsvinden.

   

  België treft op de Spelen in zijn groep allereerst topland Australië (27 juli). Daarna wachten Puerto Rico (30 juli) en China (2 augustus).  

  Chinese zeilploeg op hotel met toeristen

  Ook de Chinese zeilploeg kan zich momenteel niet in de meest ideale omstandigheden voorbereiden op de Spelen. Ze verblijven op het eiland Enoshima waar de zeilcompetities georganiseerd worden.

   

  Het hotel ontvangt ook plaatselijke toeristen waardoor de atleten volgens verantwoordelijken van de Chinese zeilploeg het risico lopen besmet te worden met het coronavirus in de gemeenschappelijke ruimtes.

   

  "We overleggen momenteel met het organisatiecomité", verklaarde Zhang Xiaodong, voorzitster van de Chinese zeilfederatie. "Er is een verdieping gereserveerd voor het Chinese team. Maar dat er contact is met toeristen is duidelijk een risico."