De Coninck in Villa Sporza: "Finale met weinig doelpunten is goed mogelijk"

Wim De Conink, Eddy Planckaert en Hans De Clerq waren te gast gisteren.

In Villa Sporza blikten Karl Vannieuwkerke en zijn gasten gisteren vooruit op de EK-finale van vanavond. "Mijn favoriet is toch Engeland, al zal het heel nipt zijn", vertelde Wim De Coninck aan tafel.

Heel voetbalminennd Europa kijkt reikhalzend uit naar de EK-finale tussen Engeland en Italië. Een strijd tussen 2 grootmachten van het Europese voetbal, waarin de Three Lions uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken volgens ex-doelman Wim De Coninck.

 

"Ik vind dat Engeland verbeterd is doorheen het toernooi terwijl Italië wat verminderd is. Heel erg matig verminderd natuurlijk, maar tegen Spanje gaven ze mij toch wat tekenen van zwakte."

 

"Als Southgate en zijn team goed gekeken hebben naar die wedstrijd, dan gaat Engeland min of meer dezelfde tactiek toepassen als de Spanjaarden. Dan kan Italië echt wel in de problemen worden gebracht", ging de analist verder.

 

Hoewel veel mensen voor een gesloten wedstrijd vrezen, kijkt De Coninck toch uit naar de finale. "Het is al een heel goed toernooi geweest en de halve finales vond ik geweldig. Ook al waren er niet overdreven veel doelkansen."

 

"Het moordende tempo waarmee er gespeeld werd, had niemand vooraf verwacht door het lange en vermoeiende seizoen. Maar de 4 ploegen die hoog gaan pressen zijn, die hebben eigenlijk allemaal de halve finale gespeeld", merkte hij op.

Tegen Spanje toonde Italië toch tekenen van zwakte.

Wim De Coninck

"Aanvallend voetbal zullen we steeds meer zien"

De hoge pressing en manier van druk zetten is op dit EK volgens De Coninck alvast het gevolg van een logische evolutie. "Het moderne voetbal evolueert meer en meer naar die trant."

 

"Vanavond staan er 9 spelers op het veld die ook de Champions League-finale gespeeld hebben. Aanvallend voetbal zullen we dus steeds meer zien in de toekomst."

 

"Het kan natuurlijk dat we in de finale zeer weinig doelpunten zien. Italië is 33 wedstrijden ongeslagen en Engeland heeft maar 1 doelpuntje geïncasseerd, op vrije trap dan nog", concludeerde De Coninck.

Bekijk het volledige fragment: