Weer Belgische medaille op EK atletiek U23: Eliott Crestan pakt zilver

  Eliott Crestan (archieffoto) pakte zilver in Tallinn.

  Eliott Crestan heeft ons land een vijfde medaille bezorgd op het EK atletiek voor beloften. In Tallinn stormde de 22-jarige Belg naar het zilver op de 800 meter.

  Eliott Crestan maakt deel uit van de Belgische selectie voor de Olympische Spelen. In Tallinn liet hij zien dat hij klaar is voor Tokio. Met een chrono van 1'46"32 moest hij op de 800 meter enkel de Italiaan Simone Barantoni (1'46"20) voor zich dulden. Pieter Sisk werd 7e in 1'47"99.

   

  Voor België is het al de 5e medaille op dit EK voor beloften. Zaterdag kroonde Ruben Verheyden zich tot Europees kampioen op de 1.500 meter. Michael Obasuyi (110m horden), Jonathan Sacoor (400m) en Rani Rosius (100m) pakten net als Crestan een zilveren medaille.

  Afspraak in Tokio op 31 juli

  Eliott Crestan zien we binnenkort ook terug op de Olympische Spelen. De 22-jarige Belg loopt zaterdag 31 juli de reeksen van de 800 meter.