Remco Evenepoel: "Met deze ploeg kunnen we in Tokio 2x voor medaille gaan"

Remco Evenepoel bij het vertrek naar Tokio.

Remco Evenepoel is zaterdagavond op het vliegtuig richting Tokio gestapt. De jonge renner van Deceuninck-Quick Step zal er de olympische tijdrit en de olympische wegrit rijden en is zoals altijd ambitieus.

In Tokio is Remco Evenepoel samen met Wout van Aert de Belgische medaillehoop in het wielrennen, zowel in de tijdrit als in de wegrit. Het geloof bij de afreis naar Japan was groot.

 

"Met de ploeg die we hebben, kunnen we zeker twee keer voor een medaille gaan. Zowel in de wegrit als in de tijdrit. Is dat nu met mij of Wout, dat maakt denk ik niet uit voor het land België. Wout is wel in heel goeie doen. Hij heeft een streepje voor", denkt Evenepoel.

 

"We gaan er alles uithalen en hopelijk kunnen we, net als in Rio, een perfecte koers rijden. Dat we Greg mee hebben is perfect, want hij kan zijn ervaring delen", zegt Evenepoel over de uittredende olympische kampioen.

In de Giro merkte ik dat ik nog werk had, maar na de hoogtestage in Livigno ben ik nog een paar procentjes verbeterd.

Remco Evenepoel

Een medaille in de tijdrit of in de wegrit? "Ik denk dat het allebei heel uniek is. Maar als ik dan toch moet kiezen: de wegrit. Als je kijkt naar Greg Van Avermaet, die staat elke dag op met een gouden helm. Dat is toch nog iets specialers."

 

En hoe zit het met de vormcurve van Evenepoel? "Na de hoogtestage in Livigno ben ik toch nog een paar procentjes verbeterd. En dat is goed, want in de Giro merkte ik dat ik toch wel nog werk had", klinkt het.

 

"Bij het BK voelde ik me ook nog groeien, maar met die stage heb ik de nodige procentjes gevonden om top te zijn op de Olympische Spelen. Ik heb er in elk geval alles voor gedaan."

Evenepoel: "Ik voel dat het goed gaat op training"