Jonathan Sacoor volgt het goede voorbeeld van zijn landgenoten en pakt zilver

  Jonathan Sacoor heeft ons land een derde zilveren medaille bezorgd op het EK voor beloften. Op de 400 meter was hij in 45"17 net iets trager dan de Zwitser Ricky Petrucciani. De Belgische atleten hebben er een goede dag opzitten in Talinn. Ze pakten vandaag 2 keer zilver en een gouden plak.

  De halve finale was een kolfje naar de hand van Jonathan Sacoor. De Belgian Tornado liep makkelijk naar de overwinning in zijn reeks. Onze landgenoot solliciteerde zo naar een medaille op dit EK U23.

   

  Die medaille pakt de jonge Belg vandaag met een tijd van 45"17. Een strakke tijd voor Sacoor, die zo 14 honderdsten boven zijn persoonlijk record blijft. De Italiaan Edoardo Scotti vervolledigt het podium.

  Belgische medailles op het EK tot dusver:

   

  • Rani Rosius: zilver op de 100m
  • Ruben Verheyden: goud op de 1.500m
  • Michael Obasuyi: zilver op de 110m horden
  • Jonathan Sacoor: zilver op de 400m