Harry Kane in aanloop naar finale: "Dit wordt de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière"

  Phil Foden en Harry Kane na de 2-1 tegen Denemarken.

  Engeland-aanvoerder Harry Kane heeft bij de UEFA vooruitgeblikt op de EK-finale tegen Italië. Na 55 jaar kan de Engelse nationale ploeg eindelijk zijn 2e trofee winnen. "Maar er zit veel individueel talent en ervaring bij Italië", vertelt de aanvalsleider. 

  Met 0 doelpunten in de groepsfase leek het EK van Harry Kane maar niet te willen opstijgen. Bakken kritiek kreeg de Engelse nummer 9 over zich heen. De onaantastbare spits moest plots beginnen vrezen voor zijn basisplaats.

   

  Maar kijk, na 4 doelpunten in 3 wedstrijden doet de Tottenham-speler zelfs nog mee voor de topschutterstitel op dit EK. Daarvoor moet de Engelsman wel nog Patrik Schick en Cristiano Ronaldo (beiden 5 goals) bijbenen. Al mikt Kane natuurlijk vooral op de EK-trofee.

   

  "We moeten deze kans om geschiedenis te schrijven met beide handen grijpen. Het is een heel speciaal moment en als we het kunnen afmaken, zal dat voor altijd de geschiedenisboeken ingaan", zegt de 27-jarige aanvaller.

   

  "Het is 55 jaar geleden dat ons land nog eens een finale gespeeld heeft, dergelijke kansen moet je met beide handen grijpen. Ik heb het eerder al gezegd: er bestaat niets mooier dan je land de eindzege te schenken. Het overstijgt alles wat je op clubniveau kan bereiken."

  Er bestaat niets mooier dan je land de eindzege te schenken. Het overstijgt alles wat je op clubniveau kan bereiken.

  Engeland-aanvoerder Harry Kane

  Om morgen aan het langste eind te trekken, kan de Engelse ploeg alvast rekenen op zijn trouwe supporters. Door de coronarestricties zullen de Italianen namelijk fel in de minderheid zijn op Wembley.

   

  "Die finale op Wembley spelen, maakt het natuurlijk allemaal nog wat specialer. Onze fans zullen de hele wedstrijd zingen en achter het team staan, zoals ze altijd doen. Er is geen betere plaats om een tweede grote trofee te winnen dan het Wembleystadion."

   

  Toch is de buit nog niet binnen voor de Three Lions, want tegen een frivool Italië kan het zomaar nog mislopen. "Het klopt dat het een sterke tegenstander is. Zij weten ook wat het is om in finales te staan en toernooien te winnen", is Kane op zijn hoede.

   

  "Ik verwacht een harde strijd, maar we hebben genoeg kwaliteiten om die te winnen. Bonucci en Chiellini zijn uitstekende verdedigers, maar dat is net waar ik voetbal voor speel, om die confrontaties aan te gaan."

   

  "Het wordt de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière. Van die finale heb ik vaak gedroomd", sluit de spits af.