VIDEO: Zo kwam de recorddag van Mark Cavendish tot stand

  Op zijn 36e zet hij zijn voet naast die van Eddy Merckx, of toch wat het aantal ritzeges in de Tour de France betreft. Cavendish boekte in Carcassonne zijn 34e overwinning in de Ronde van Frankrijk. Bekijk hier de hoogtepunten van de dag.

  1. Slechts 3 vluchters

  Slaagt Deceuninck-Quick Step er in om het ideale scenario voor een sprintersrit te creëren? Het antwoord is positief.

   

  Slechts 3 renners blijven uit de klauwen van de grote groep: Omer Goldstein (Israel Start-Up Nation), Sean Bennett (Qhubeka-NextHash) en Pierre Latour (TotalEnergies).

  2. El Tractor

  Koers is soms gewoon voorspelbaar: Tim Declercq houdt de speelruimte van de 3 leiders zeer beperkt.

  3. Zware valpartij, opgave van Kluge en Yates

  Enkele tegenaanvallers zetten het peloton vroeger dan verwacht in vuur en vlam en dat resulteert in een valpartij op 60 kilometer van Carcassonne. 

   

  Heel wat renners likken hun wonden, onder meer Tim Declercq gaat lastige dagen tegemoet.

   

  Het peloton temporiseert even, maar op 50 kilometer van de finish is de vlucht al ingerekend.

  4. Mechanische pech bij 2 favorieten

  Terwijl Quentin Pacher (B&B) een intermezzo voor zijn rekening neemt en Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert) een chasse patate bijschrijft, worden Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) en Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) nagenoeg tegelijkertijd gedepanneerd na pech.

  5. Flirten met de wind

  De wind speelt mee in een nerveuze finale over slingerende wegen. Wout van Aert laat zich gelden en neemt het peloton op sleeptouw. 

  6. Cavendish op gelijke hoogte van Merckx

  In een hectisch slot kan het alle kanten uit, maar Mark Cavendish onderstreept nog eens dat hij de snelste man in deze Tour is. Hij komt op gelijke hoogte van Eddy Merckx met zijn 34e ritzege uit zijn carrière.

  Lees ook: