Verheyen: "Martinez is nog steeds de juiste man op de juiste plaats"

Gert Verheyen gisteren in Villa Sporza.

Zes dagen na de EK-uitschakeling van de Rode Duivels sprak Roberto Martinez gisteren voor het eerst opnieuw met de pers. In Villa Sporza blikte Gert Verheyen dan ook even terug op de persconferentie van de bondscoach. "Het lag in de lijn van hoe hij communiceert, maar heb je daar wel iets aan?"

Vanop zijn vakantiebestemming gaf Roberto Martinez eindelijk zijn eigen kijk op de uitschakeling tegen Italië. Toch bleef analist Gert Verheyen wat op zijn honger zitten, vooral door het gebrek aan kritische vragen voor de Spanjaard.

 

"De afgelopen 5 jaar zijn de resultaten zo goed geweest dat je nu niet alles opzij kan schuiven na een nederlaag tegen Italië. Dat is natuurlijk ook de verdienste van Martinez zelf."

 

"Hij probeert ook steeds een soort van vriendschapsband op te bouwen met de journalisten, waardoor het moeilijk wordt om kritisch te zijn. Ook wij in Villa Sporza hadden het daar in het begin moeilijk mee", gaf Verheyen toe.

Ook in Villa Sporza hadden we het in het begin moeilijk om kritisch te zijn voor de bondscoach.

Gert Verheyen

Ondanks een teleurstellend EK is Martinez volgens Verheyen wel nog steeds de geknipte man voor de job. "Op de match tegen Italië was natuurlijk wel wat aan te merken, maar dat maakt hem niet meteen een slechte coach."

 

"Hij is voor de groep en België nog steeds de juiste persoon op de juiste plaats. Alleen al maar door het feit dat er binnen de bond zelf niemand in staat is een evaluatie te maken, laat staan op zoek te gaan naar een nieuwe trainer", vulde de analist aan.

 

"Ik denk dus dat hij best kan doorgaan, ook omdat er vanuit de groep zelf geen slechte reacties komen, ook niet van mannen zoals Carrasco, die op het einde niet meer mocht spelen."

Het volledige fragment uit Villa Sporza: