Bokser Tyson Fury test positief op corona, kamp tegen Deontay Wilder uitgesteld

  De kamp tussen Fury en Wilder werd uitgesteld.

  De Britse bokser Tyson Fury heeft positief getest op het coronavirus. Daardoor wordt zijn rematch tegen de Amerikaan Deontay Wilder, die oorspronkelijk gepland was voor 24 juli met als inzet de WBC gordel, uitgesteld.

  "Fury vs Wilder III wordt uitgesteld. We wensen Tyson Fury en zijn team een spoedig herstel," zo schreef de World Boxing Council (WBC) op Twitter, zonder details te geven over een eventuele nieuwe datum. Volgens Amerikaanse sportzender ESPN zou die nieuwe datum wel eens 9 oktober kunnen zijn.   

   

  Tyson Fury had de Amerikaan in hun tweede gevecht, in februari 2020, in zeven ronden flink toegetakeld. Hun eerste gevecht, in december 2018 eindigde onbeslist.   

   

  De ongeslagen "Gypsy King" (30 overwinningen en één gelijkspel) bereidde zich voor op een nieuw gevecht tegen mede-WBA-, IBF- en WBO-kampioen en zwaargewicht Anthony Joshua alvorens een rechter in mei oordeelde dat hij contractueel verplicht was om eerst voor de derde keer tegen Wilder te vechten.   

   

  Zowel Wilder als Fury zijn sinds hun laatste gevecht in 2020 niet meer in de ring geweest.