Ga naar de inhoud

Italiaanse bondscoach: "Engeland zal luid aangemoedigd worden en dat is prima"

Roberto Mancini (r) en zijn goede vriend Gianluca Vialli (l).

Italië waagt zich zondagavond in het hol van de leeuw voor de EK-finale tegen Engeland. Bondscoach Roberto Mancini (56) is niet bevreesd voor de kolkende sfeer in Wembley.

Engeland speelt zondag zijn 6e EK-wedstrijd voor eigen publiek in het Wembleystadion. In de finale kunnen ze rekenen op meer dan 50.000 supporters. 

 

"Zowat het hele stadion zal achter hen staan", weet Roberto Mancini. "De Engelsen zullen luid aangemoedigd worden, maar na anderhalf jaar zonder supporters vind ik dat prima. Het is mooi om voor zo'n publiek te voetballen."

 

Hoe wil Mancini dat aanpakken? "Het wordt onze taak om de Engelsen onder druk te zetten", antwoordt de Italiaanse bondscoach. "Wat mij betreft, is dat eerst scoren."

 

"Ik verwacht een hevige strijd, die tot het einde open en spannend zal blijven. Engeland heeft een geweldig team en is fysiek en technisch sterk. Maar wij zijn dat ook en ik ben trots op wat de jongens bereikt hebben."

 

Mancini staat nu 3 jaar aan de leiding van de Italiaanse selectie. "Maar succesvol zijn we nog niet geweest. Wel als we de EK-finale winnen."

 

Afspraak zondag om 21 uur in een spetterend Wembley.

Het wordt onze taak om de Engelsen onder druk te zetten. Wat mij betreft, is dat eerst scoren.

Roberto Mancini
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.