Richard Groenendaal gaat aan de slag als ploegleider bij Pauwels Sauzen - Bingoal

  Pauwels Sauzen - Bingoal heeft een vervanger gevonden voor Gianni Meersman. Vanaf 1 september neemt Richard Groenendaal de taak van ploegleider bij het mannenteam over. “Met Richard gaan we resoluut voor iemand die met  persoonlijkheid en charisma", deelt teammanager Jurgen Mettepenningen.

  “Met Richard gaan we resoluut voor iemand die niet alleen persoonlijkheid en charisma heeft, maar ook bijzonder veel crosservaring" zegt Mettepenningen. 

   

  "De analyses die ik hem de voorbije twee jaar zag doen als studiogast, spraken me altijd enorm aan. Net als zijn coaching in het veld, enkele jaren terug als ploegleider." 

   

  "Daaruit bleek niet alleen heel veel kennis van zaken, maar ook veel gedrevenheid. Ik ben ervan overtuigd dat Richard, als sturende en motiverende kracht voor onze renners, een erg belangrijke rol kan spelen in ons team", besluit hij.

  De cross is erg veranderd, maar de wedstrijdbeleving herken ik nog goed. Ik kijk er al naar uit om dat te delen met de renners.

  Richard Groenendaal

  Richard Groenendaal is klaar voor een nieuwe uitdaging bij de ploeg. “Deze ploeg bestaat al jaren en timmert aan de weg naar boven. Vooral de laatste jaren zag ik het niveau heel erg stijgen, maar ik denk en hoop dat ik met mijn komst daar nog een extra impuls aan kan geven."

   

  "Het moet mijn doel zijn om het allerbeste te halen uit de ploeg als collectief en uit alle renners individueel", zegt de Nederlander. "De cross is sinds mijn tijd dan wel heel erg veranderd, maar de wedstrijdbeleving zelf herken ik nog steeds erg goed. Ik kijk er al naar uit om dat te delen met de renners.”

  Richard Groenendaal is geen onbekende in de veldritwereld. De 49-jarige Nederlander behaalde tussen 1994 en 2005 acht nationale titels, werd drie keer eindwinnaar van de Wereldbeker en werd wereldkampioen in 2000. 

  Meersman vertrok naar Alpecin - Fenix: