Fantastisch nieuws: Maurits Lammertink mag ziekenhuis verlaten na zware aanrijding

Maurits Lammertink mag na ruim twee weken het ziekenhuis verlaten. De 30-jarige Nederlandse wielrenner van Intermarché - Wanty Gobert verkeerde een tijdje in levensgevaar na een aanrijding door een scooter, maar heeft nu van de artsen toestemming gekregen om thuis verder te revalideren.

Maurits Lammertink werd op 22 juni aangereden door een scooter terwijl hij met zijn gezin aan het wandelen was en raakte daarbij ernstig gewond. Hij liep onder meer een hersenbloeding op en moest geopereerd worden. Hij verkeerde zelfs enige tijd in levensgevaar.

 

Intermarché-Wanty-Gobert gaf vrijdag een positieve update over de toestand van de Nederlander. "Fantastisch nieuws!", klinkt het op Twitter. "De operaties waren succesvol voor Maurits Lammertink, die nu terug kan naar huis om zijn herstel voort te zetten met zijn familie."

 

Lammertink werd deze zomer niet geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Hij nam vlak voor het ongeval nog wel deel aan het Nederlands kampioenschap. Zijn grootste successen waren ritoverwinningen in de Ronde van de Limousin en de Ronde van België.