Volledig wit Wembley? Italianen mogen niet naar Engeland reizen voor EK-finale

Ook voor de wedstrijd tegen Denemarken (2-1) kon Engeland rekenen op het thuispubliek.

Kan ik als Italiaan afreizen naar Engeland om de EK-finale bij te wonen? "Neen, niet doen", zei de Britse minister van Transport, Grant Shapps, vandaag tegen Times Radio. Hij drukte daarmee de hoop van de Italiaanse 12e man definitief de kop in.  

Zondag kijken Engeland en Italië elkaar in de ogen in de EK-finale. Voor de wedstrijd in het Londense Wembley-stadion worden ongeveer 60.000 mensen verwacht, maar weinig van hen zullen Italianen zijn.

 

De Britse reisregels vereisen immers dat reizigers die aankomen in Engeland 10 dagen in quarantaine moeten blijven. Er wordt dus toch geen uitzondering gemaakt voor de voetbalfans, zoals eerder wel gehoopt werd.

 

"Als we ontdekken dat mensen alleen voor het voetbal komen, worden ze niet toegelaten. Veel chartervluchten en rechtstreekse vluchten zijn op die basis ook al geannuleerd", zei de Britse minister van Transport, Grant Shapps, vandaag tegen Times Radio. 

Italië begon dit EK in eigen huis, maar moet het in het hol van de leeuw afsluiten