Is it a question of time? Van Gaal in gesprek met nationale ploeg Nederland

  Ruilt Van Gaal zijn blauw kostuum binnenkort om voor een oranje?

  Frank de Boer out, Louis van Gaal in? That's another cook (zoals hij het zelf zou zeggen). De Nederlandse trainer lijkt weer een stap dichter bij een 3e terugkeer als bondscoach van Nederland. Hij heeft gisteren alleszins een nieuw gesprek gehad over een mogelijke terugkeer als bondscoach bij Oranje.

  Louis van Gaal heeft gisteren in zijn huis in Portugal een ontmoeting gehad met KNVB-directeuren Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde - die na het ontslag van Frank de Boer - verantwoordelijk zijn voor de keuze van een nieuwe bondscoach.  

   

  De Boer nam ontslag na de nederlaag tegen Tsjechië in de 1/8e finales van het EK voetbal. De KNVB zei toen dat ze snel een vervanger gingen zoeken. Dit is nodig omdat de ploeg in september de WK-kwalificatiecampagne al moet hervatten.     

   

  Van Gaal vertelde vandaag alvast in L'Equipe dat het een grote eer zou zijn om opnieuw benaderd te worden om Oranje te coachen. De Franse krant vertelde overigens dat het interview was afgenomen voordat de KNVB de onderhandelingen geopend had. 

  Frank de Boer kon Nederland dit EK niet voorbij de 1/8e finales gidsen.

  Alle goede dingen bestaan in drieën?

  Van Gaal, die in 2019 officieel met pensioen ging, stond twee keer eerder aan het roer van de nationale ploeg. 

   

  Zijn eerste periode eindigde in 2002 nadat Oranje zich niet voor het WK had gekwalificeerd, maar in 2012 keerde hij terug voor een succesvollere periode en loodste hij Nederland twee jaar later naar een derde plaats op het WK.     


  Hij was ook twee keer werkzaam bij Barcelona en won de Bundesliga met Bayern München.     

  Van Gaal bij zijn vorige passage als bondscoach van Oranje.