Nederlandse Mischa Bredewold zegeviert in 2e rit Baloise Ladies Tour

Mischa Bredewold heeft de 2e rit in de Baloise Ladies Tour naar haar hand gezet. De Nederlandse was na 117 kilometer richting Eeklo de sterkste van een groepje van 3. Ook de leiderstrui is nu in haar bezit.

Bekijk de samenvatting:

Voor de 1e rit in lijn werd er eerst nog een eerbetoon gehouden voor Jolien Verschueren. De veldrijdster verloor een week geleden op 31-jarige leeftijd de strijd tegen kanker.

 

De rensters kregen 9 rondjes in Eeklo voor de wielen geschoven, goed voor 117 kilometer koers. Femke Marus en Demi de Jong probeerden het allebei solo, maar dat was tevergeefs.

 

In de laatste ronde was het dan toch prijs voor 3 vluchters. Mischa Bredewold, Quinty Ton en onze landgenote Kelly Van Den Steen kozen het ruime sop. Ze behielden nog een kleine voorsprong op het razende peloton en zo gingen we sprinten met 3.

 

Daarin was Mischa Bredewold veruit de sterkste. Ze finishte voor Ton en Van Den Steen. Ze slaat zo een dubbelslag, want ook de leiderstrui is nu haar deel. 

VIDEO: Bekijk de laatste kilometer van rit 2

Van Den Steen: "Bredewold is de verdiende winnares"

"Vanuit de ploegwagen kreeg ik steeds de opdracht om vooraan mee te blijven werken", vertelde Kelly Van Den Steen achteraf. "Ik had wel al meteen door dat Bredewold de sterkste was van ons drietal, maar je weet nooit. Zij speelde in de slotkilometer op de verrassing door van achteruit en van heel ver aan te gaan. Toch kon ze voorop blijven. Ze is de verdiende winnares."

 

In het algemeen klassement volgt Van Den Steen op 24 seconden van Bredewold. "Ik moet me daarover niet al te veel illusies maken. Het was me om de dagzege  te doen."