Standard mag weer transfers realiseren: transferverbod opgeheven

  Standard mag weer zomertransfers doen.

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het transferverbod van Standard Luik opgeheven. De Rouches kunnen opnieuw de transfermarkt op om zomertransfers te realiseren.

  Het voorlopig transferverbod werd eind juni door de Licentiecommissie opgelegd, omdat Standard niet voldeed aan de licentieregels. Meer bepaald werd het artikel P7.18.6 geschonden. Daarin wordt gezegd dat profclubs moeten kunnen aantonen dat de lonen zijn uitbetaald, maar ook de RSZ-bijdrages, verzekeringspremies, bondsschulden, bedrijfsvoorheffingen en andere taksen.           

   

  Hoewel de financiële situatie van Standard niet roos kleurde, kreeg Standard in april wel de licentie voor 1A en zelfs Europees voetbal toegekend. Maar er werd ook beslist om de boekhouding en het financieel beheer op Sclessin nauwgezet in het oog te houden. Dat betekent dat Standard verplicht werd maandelijks de betalingsbewijzen ter controle op te sturen en de KBVB op de hoogte moest houden van de afbetalingsplannen.        

   

  Het was bij zo'n tussentijdse controle in juni dat Standard tegen de lamp liep. Intussen zijn de rekeningen aangezuiverd en konden de Rouches alle betaalbewijzen voorleggen aan de Licentiecommissie. Die besliste dan ook het transferverbod op te heffen.        

   

  Over 1B-club Moeskroen werd op de zitting van geen beslissing genomen door de Licentiecommissie. Voorlopig blijft het opgelegde transferverbod dus wel van kracht op Le Canonnier.