Lisa Klein knalt naar winst in de proloog van de Baloise Ladies Tour

  Lisa Klein knalt naar winst in de proloog van de Baloise Ladies Tour.

  Lisa Klein heeft de proloog in de Baloise Ladies Tour gewonnen. De winnares van vorig jaar vertrok als laatste en dook als enige onder de tijd van Anna Henderson, die bijna de hele tijdrit in de hotseat zat. De derde plaats is voor haar landgenote Hannah Ludwig. De Duitse hardrijdster is ook meteen leidster in de Baloise Ladies Tour. 

  Bekijk de samenvatting:

  De Baloise Ladies Tour opende met een proloog van 3,8 kilometer in Utrecht. In de openingsfase knalde de Britse Anna Henderson (Jumbo-Visma) naar de snelste tijd. 

   

  Heel wat rensters beten hun tanden stuk op de tijd van de Britse. De top 3 bleef zelfs een hele tijd ongewijzigd. Ook de Poolse Niewiadoma (Canyon) kon niet onder tijd van Henderson duiken. Het was wachten tot laatste rensters om voor wat spanning te zorgen.

   

  De Britse hardrijdster Alice Barnes (Canyon) vertrok met veel ambitie, maar zij strandde uiteindelijk op 12 seconden van haar landgenote Henderson. 

   

  Opvallend was de tijd van de twee dames van Parkhotel Valkenburg. De Nederlandse Lieke Nooijen finishte in exact dezelfde tijd als haar land- en ploeggenote Amber van der Hulst. Samen eindigden ze op een gedeelde 5e plaats. De traditie wil dat de beste Nederlandse een oranje trui krijgt. Voor één keer werden er dus twee oranje truien uitgedeeld.

   

  De laatste renster die vertrok, was de winnares van vorig jaar, Lisa Klein. Met nummer 1 op de rug knalde zij naar een nieuwe toptijd. Ze verbeterde de tijd van Henderson met 2 seconden.

   

  De Duitse Klein zet zo de proloog van de Baloise Ladies Tour op haar naam en is de eerste leidster. Britt Knaven (NXTG Racing) was de beste Belgische op een 18e plek.

   

  Morgen rijden de rensters in de tweede rit in en rond Eeklo. In totaal rijden ze 13 rondjes door het Meetjesland.