IOC-voorzitter Bach aangekomen in Tokio en meteen in quarantaine

IOC-voorzitter Bach arriveerde in Tokio.

Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft voet gezet op Japanse bodem. Iets meer dan twee weken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen arriveerde de 67-jarige preses op het internationale vliegveld Haneda in Tokio.

Het IOC kondigde vorige week al aan dat Bach, zoals de strenge coronaregels voor alle deelnemers aan de Spelen voorschrijven, eerst drie dagen in quarantaine gaat.

 

De Duitser arriveerde in Tokio op de dag dat de Japanse overheid vermoedelijk weer de noodtoestand gaat uitroepen in de stad. Dat als gevolg van het weer sneller oplopende aantal coronabesmettingen. Enkele weken geleden was de noodtoestand juist opgeheven.   

 

De regering van premier Yoshihide Suga neemt vermoedelijk in overleg met het IOC en het organisatiecomité ook snel een besluit over het toelaten van toeschouwers bij de Spelen. Op dit moment is het de bedoeling dat maximaal 10.000 Japanners naar binnen mogen in de stadions, maar mogelijk worden de Spelen helemaal zonder publiek gehouden. Bij de openingsceremonie op 23 juli zouden alleen vips naar binnen mogen in het Olympisch Stadion.