EK-Tribune: "Het zou finale met heel weinig goals kunnen worden”

  In de EK-Tribune werd vooruit geblikt op de finale van zondag.

  Dankzij een 2-1-overwinning tegen Denemarken kan Engeland zich zondag tegen Italië tot Europees kampioen kronen. In de EK-Tribune werd dan ook stevig nagepraat over de halve finale van de "Three Lions". "Het is lang geleden dat ik nog in zo’n vol en luid stadion heb gezeten", vertelde Bert Sterckx

  Op een kolkend Wembley wist Engeland zich gisteren na verlengingen te verzekeren van een finale ticket. De manschappen van Gareth Southgate hadden daar wel een discutabele strafschop voor nodig. 

   

  “De penalty was licht, maar live had ik wel het gevoel dat het er een was. Maar er zijn dus tegenstrijdige meningen", merkte radio-commentator Bert Sterckx op.

   

  "Dat Makkelie niet naar de het scherm gaat kijken, dat is de nieuwe regel die op het EK consequent toegepast wordt: je mag alleen gaan herroepen als aangewezen wordt dat de scheidsrechter geen gelijk kan hebben",  vulde Tim Wielandt aan.

  De penalty was licht, maar live had ik wel het gevoel dat het er een was.

  Radio-commentator Bert Sterckx

  "Ik dacht dat Southgate zijn ploeg zou aanpassen aan Denemarken, zoals tegen Duitsland, maar dat deed hij niet. En ik moet hem een pluim geven, want met zijn eigen formatie is het ook gelukt", zei Sterckx.

   

  "De Denen voorin speelden te ver uit elkaar en vonden elkaar niet. Maar het vat was gewoon af bij hen. Zij hebben een heel toernooi op een soort van adrenaline gespeeld, maar hoe lang kan je dat doen? Dat kan je niet elke keer over een wedstrijd tillen."

   

  Met een overwinning komende zondag op het eigen Wembley moet nu het ultieme delirium volgen voor Engeland. "Italië is voetballend favoriet, maar de grote vraag is hoe ze gaan omgaan met die zotternijen in het stadion", vertelde Sterckx.

   

  "Jammer voor Italië is dat Engeland er opnieuw niet gaat uitkomen, en hoe heeft Italië gewonnen tegen België en Spanje? Op de omschakeling. Engeland gaat dat blok opnieuw zetten, dus het zou wel eens een finale met heel weinig doelpunten kunnen worden", sloot Wielandt af.