Argentijnse topgolfer Angel Cabrera (51) moet 2 jaar cel in voor mishandeling

  Angel Cabrera.

  De Argentijnse golfer Angel Cabrera, tweevoudig winnaar van een major, moet twee jaar de gevangenis in voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. Cabrera (51) werd begin dit jaar opgepakt in Brazilië op verdenking van huiselijk geweld.

  De Brazilianen leverden de golfer vorige maand uit aan Argentinië, waar hij werd berecht. De rechtbank in Cordoba legde Cabrera twee jaar gevangenisstraf op voor het mishandelen, bedreigen en lastigvallen van Cecilia Torres Mana, zijn partner tussen 2016 en 2018.

   

  Ook twee andere exen van Cabrera hebben aanklachten tegen hem ingediend. Zelf ontkent de golfer alle aantijgingen.

   

  Cabrera won in 2007 de US Open, met 1 slag voorsprong op de Amerikanen Tiger Woods en Jim Furyk. Twee jaar later schreef de Argentijn ook de Masters op zijn naam. Cabrera won in 2014 zijn laatste toernooi.

   

  Hij kwam in september vorig jaar voor het laatst in actie op de PGA Tour. De Argentijn sloeg in zijn carrière bijna 15 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.