Anderlecht ondersteunt Brusselse jeugd via RSCA Heizel

  RSCA Heizel wordt de vierde club in het BX-project.

  Anderlecht blijft zijn sociaal-sportieve luik uitbouwen. Via RSCA Heizel gaat paars-wit namelijk een structurele samenwerking aan met de drie voetbalclubs van BX Brussels, een organisatie die in 2013 werd opgericht door Vincent Kompany.

  Na FC Forest in Vorst, FC Black Star in Neder-Over-Heembeek en BX Brussels in Anderlecht is RSCA Heizel nu de 4e club die onder de vleugels van BX komt.

   

  RSCA Heizel vertegenwoordigt de provinciale jeugdploegen van Anderlecht die in de buurt van het Atomium spelen. "RSCA Heizel zal het BX-netwerk versterken met de knowhow en jarenlange ervaring in jeugdopleiding en die delen met de andere clubs en hun leden", meldt de club.

   

  Ook Anderlecht-CEO Jos Donvil maakte duidelijk zeer verheugd te zijn met de nieuwe samenwerking:

   

  "Dankzij deze samenwerking wordt RSCA nog meer ingebed in Brussel. Ik kijk ernaar uit om dankzij BX Brussels nog meer Brussels talent te ontdekken", vertelde Donvil.

   

  "We hopen dat RSCA Heizel samen met BX zal groeien en dat meer en meer Brusselaars zo een goede voetbalclub met de juiste omkadering vinden. Daar heeft BX enorm veel expertise in."