Van Aert verrast op de Ventoux: "Misschien wel mijn mooiste overwinning"

  Wout van Aert wint de 11e etappe met de dubbele beklimming van de Ventoux.

  Wout van Aert heeft (een stukje) wielergeschiedenis geschreven en heeft zich tot koning van de Mont Ventoux gekroond. De Belgische kampioen soleerde na een dubbele beklimming van de Kale Berg naar een prestigieuze ritwinst in de Tour. 

  Met een solo zorgde Wout van Aert voor een derde Belgische ritoverwinning in deze Ronde van Frankrijk na Tim Merlier en Dylan Teuns. 

   

  In de loodzware etappe naar Malaucène koos onze landgenoot van bij de start voor de aanval. Tijdens de tweede passage op de mythische flanken van de Ventoux liet Wout van Aert zijn metgezellen achter om naar een prestigieuze ritwinst te soleren.

  "Ik ben sprakeloos. Ik verwachtte niet om deze etappe te winnen aan het begin van deze Tour", was zijn eerste reactie. 

   

  "Gisteren geloofde ik er wel al wat meer in, we wilden echt in de vlucht zitten vandaag. Het is de meest iconische klim in de wielerwereld. Het is misschien wel mijn beste overwinning ooit."

   

  Er zaten enkele sterke klimmers in de vlucht. "Zij zagen ook af. Het was een zwaar gevecht om in de vlucht te geraken. Alaphilippe had daar al veel krachten verloren. Maar als je erin gelooft, is alles mogelijk."

   

  "Het is natuurlijk emotioneel. Persoonlijk haalde ik mijn niveau niet in het begin van deze Tour, dat was heel moeilijk. We hebben ook al zoveel ongeluk gehad binnen de ploeg. Vandaag verloren we nog Tony Martin na een val."

   

  "Als je gemotiveerd blijft en er ook blijft in geloven, dan zal het op een dag wel lukken."

  Bekijk de eerste reactie:

  Van Aert: "Hier durfde ik niet van te dromen"

  Van Aert gaat solo op de Ventoux:

  Lees ook: